Валери Симеонов: Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко

0
30
симеонов
Валери Симеонов

Готов съм да се срещна с протестиращите майки, казва зам.-шефът на парламента

„Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост”. Това заяви пред NOVA Валери Симеонов. Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания срещу избора му за заместник-председател на парламента.

„Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Аз се извиних, подадох оставка. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС”, коментира Симеонов.

Симеонов допълни, че още на 24 октомври миналата година е поднесъл своите извинения на майките на деца с увреждания. Той каза, че е готов да се срещне с тях, но смята, че искането на оставката му е политическо.

„Помагал съм на много хора с инвалидност. Не съм този сатана, който ме описват”, заяви Симеонов.

„Осъзнавам, че съм по-различен в политически план, използвам по-остри изрази. Но в продължение на 1 година работя върху себе си”, обясни Симеонов. Той сподели, че знае какво е да имаш болен човек в дома си – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение от 7 години.