Валери Симеонов слага ръка на концесиите на плажовете ?

Интересите му са съсредоточени единствено в Слънчев бряг, Бургас и Созопол

0
131
симеонов
Валери Симеонов

Процедурите чакат негласното вицепремиерско одобрение, а не заради отлагането на Закон за концесиите

Вицепремиерът Валери Симеонов искал да сложи ръка на концесиите на плажните ивици заради лични апетити, разкриха от туристическите среди.

Според тях процедурите за концесии на морските плажове „Ревиера“, „ Св. Св. Константин и Елена“, „Албена“ и „Слънчев ден“ в момента се бавят единствено, защото чакат негласно вицепремиерското одобрение, а не заради отлагането на Закона за концесиите.

Заради това забавяне се налага отдаването на част от плажовете под наем, за да не се провали сезон 2018г.

Защо Валери Симеонов чака новия Закон за концесиите, след като с него те пак ще се отдават от Министерство на туризма, чии интереси обслужва борецът срещу шума с това забавяне и бездействие“, питат от бранша.

Друг въпрос, който задават е докога ще се търпят своеволията на патриота Симеонов, взел присърце да решава своите лични интереси в туризма, тръбейки, че го прави като битка за благото на туриста.

Защо за вицепремиера не съществуват курортите като „Свети Влас“ или Варна и незаконните обекти, които се намират там?“, задават риторичен въпрос от бранша. И изразяват категоричното си убеждение, че интересите на Симеонов са съсредоточени единствено в Слънчев бряг, Бургас и Созопол – местата, които изцяло съвпадат с апетитите на съветника му Георги Николчев – бивш зам.-областен управител на Бургас. Така вече става достатъчно ясно защо меракът на Валери Симеонов да диктува еднолично концесиите няма да угасне, категорични са от бранша.