Влизащите в Гърция през Промахон подлежат на 7-дневна карантина

0
13
Снимка: архив

Изключение има за хората, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа

Влизащите в Гърция през Промахон подлежат на 7-дневна карантина от днес. Това съобщават от „Гранична полиция“. Мярката се налага заради усложнената епидемиологична обстановка. Гърция удължи ограничаването на сухопътните връзки на страната и забраната за влизане на граждани на трети страни до 21 януари, предаде МИА, цитирана от БГНЕС.

За туристите и чуждестранните граждани, за които няма забрана, влизането е разрешено само през България. Всички лица, отговарящи на досегашните изисквания за влизане в Република Гърция, трябва да представят на пункта както досега отрицателен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа преди проверката, предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На ГКПП Промахон на пристигащите на гръцка територия се прави и бърз тест. Те ще бъдат поставени под 7-дневна карантина на посочения във формуляра адрес, тази мярка ще се прилага до 21.01.2021 година.

На карантина не подлежат лицата, които работят в пограничната зона и се завръщат в рамките на 24 часа, но те трябва да представят документ за работа.

Мерките не се отнасят за водачите на товарни автомобили, те ще бъдат пропускани както досега.