ГЕРБ отказаха да участват в политическия пиар на Нинова

0
94
Менда
Менда Стоянова

Не желаем да ставаме огнище на зараза, каза Менда Стоянова

Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в извънредното заседание на парламента днес, на което трябва да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов. От думите на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че депутатите от управляващата партия няма да се регистрират в пленарната зала.

„Решението ни да не участваме в това има няколко важни аспекта. На първо място е това, че в парламента се събират народните представители от 264 общини. Работят над 200 представители на администрацията на парламента. Не е добре ние, които призоваваме хората да не се събират, да направим огнище на заразата в парламента, което след това да се разнесе в цялата държава“, обясни Стоянова.

„Ние работим в парламентарна република. Народното събрание следва и трябва да се събира и работи, за да се взимат важни решения, касаещи здравето и живота на гражданите. Не считаме, че днешното пленарно заседание има такова значение, че да правим такова събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми“, продължи шефката на бюджетната комисия.

„ГЕРБ не искат да стават съучастници в това една политическа сила, и най-вече ръководството и ръководителката й, да използват парламента за пиар“, заключи Менда Стоянова.