Радев: Петков призна, че изнасяме оръжие за Украйна, и вместо да уцели мене, простреля Нинова

0
402
Румен Радев Снимка: кадър

Кабинетът на министър-председателя не пое отговорност за действията си за Северна Македония, коментира президентът

„Кабинетът на министър-председателя не пое отговорност за действията си и не остави достатъчно време, така че институциите и обществото да се запознаят с казуса за Северна Македония“. Това заяви пред журналисти в авиобаза „Граф Игнатиево“ президентът Румен Радев.

„Що се касае до културно-историческото наследство, учебници, езикът на омразата, които се защитават именно в този двустранен протокол, вчера народните представители гласуваха „празен чек“ за нещо, с което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят“, посочи Радев.

Въз връзка с Консултативният съвет на национална сигурност (КСНС) и разсекретяването му по казуса с РСМ държавният глава заяви: „Това е закрито заседание. Аз държа всеки участник да има свободата да отстоява своите позиции. В тези 5 часа на съвета категорично настоявах македонските българи да се впишат в Конституцията и това да бъде задължително условие за начало на преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС“.

„Премиерът призна пред „Гардиън“, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля Нинова”, коментира Радев.