ГЕРБ призова Румен Радев да освободи хората си, осъдени за злоупотреба с лични данни

Сега е времето да докажете, че сте принципен човек, обяви депутатът Десислава Атанасова

0
182
радев
Борислав Цеков като кандидат-депутат от БСП. Зад него е друг кандидат Кичашки.

Борислав Цеков е член на правния съвет на президента

Президентът Румен Радев да освободи члена на правния си съвет Борислав Цеков и излъчения от неговата квота в Комисията за защита от дискриминация Петър Кичашки, защото те са осъдени за злоупотреба с лични данни.

Това призова народната представителка от ГЕРБ Десислава Атанасова по време на

дебатите по ветото на държавния глава на Закона за личните данни.

Тя разказа, че двамата са осъдени да заплатят глоба от по 10 хиляди лева, защото са злоупотребили с лични данни на граждани и журналисти.

Софийският административен съд е потвърдил постановление на Комисията за защита на личните данни, което Цеков и Кичашки са обжалвали. През 2016 г. блогъри и журналисти сезираха комисията, че ЕГН-тата им са в списък на лицата, подкрепящи Инициативен комитет с представляващ Петър Кичашки, който се е регистрирал като застъпник на теза в инициирания от Слави Трифонов референдум. Недоумявам, как сте такъв яростен защитник на свободата на словото, обърна се Атанасова задочно към президента.

Сега е времето да докажете, че сте принципен човек, иначе ветото ви ще изглежда като пореден висш пилотаж в лицемерието.

Тя попита задочно и БСП дали ще събира пари за глобата на Цеков и Кичашки, както плати гаранцията на Елена Йончева, след като двамата са били кандидати за депутати от левицата. БСП е подкрепила на второ четене промените в Закона за личните данни, а след това каза на Асоциацията на европейските журналисти, че ще подкрепи ветото. Това обикновено лицемерие ли е или излъгахте, попита депутатката от ГЕРБ. И задочно попита соцлидерката Корнелия Нинова дали вече е в луксозен спа център, както направила при предишното излизане на БСП от парламента.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here