ПП зоват Радев да не подписва указа за служебното правителство на Главчев

0
337
Стою Стоев

Сега ще видим на коя страна застава президентът, заяви Стою Стоев

ПП-ДБ призоваха президента Румен Радев да не подписва указа за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев. Това обяви депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев пред БНТ. По думите му кабинетът бил спорен и Радев, ако преценял, можело да не го назначава.

„Аз не чух нито една критика от президента на консултациите спрямо състава. Той каза такава е конституцията, но всъщност какво ни каза. Да, той има определен кръг лица, които може да избере, но президентът има не малко правомощия, а именно да назначи служебен кабинет с указ. Той може да откаже да назначи и всъщност сега ще видим той на коя страна застава. Дали ще остане на тази на общественото мнение и да се смени с подходящ кандидат за МВР, или ще продължи колаборацията му с ГЕРБ и ДПС“, каза още Стою Стоев.

Според Стоев имало немалко кадри в служебния кабинет „Главчев“ от време на Тройната коалиция, има и доста притеснителни хора като заместника на главния прокурор и кандидат за служебен министър на правосъдието – Мария Павлова.

Георги Гвоздейков реално се бил самоизключил от ПП, след като приел да е част от служебния кабинет на Димитър Главчев.

От ПП-ДБ са на мнение още, че няма да има честни предсрочни парламентарни избори със служебен вътрешен министър Калин Стоянов.