Невежият АНТИфашист Румен Радев

0
7825
народен съд
Посрещането на външния министър на СССР Вячеслав Молотов в Берлин на 12 ноември 1940 г. Посрещачите са фелдмаршал Кайтел (крайният вляво) и Йоахим Рибентроп. Оркестърът свири Интернационала. Никой не съди Молотов като съюзник на Третия райх.

В полирания му военен мозък гърмят тезите на Главното политическо управление на българската народна армия

Тодор Александров

Този поет не само, че надживя всички опити на посредствеността да ревизира неговото място в нашата литература, но и остава в сърцата на българите и е преведен на над 90 езика. А антифашистът Вапцаров е символ на една свята кауза, която в последните години новите ревизионисти се опитват да изтрият от нашата история.

Във време, когато отново имаме посегателство върху демократичните ценности, е важно да се почита паметта на такива хора, отдали живота си в борбата срещу фашизма, мечтали за справедливост и пожертвали се за свободата. Тези глупости изрече днес Румен Радев на годишнината от рождението на поета Никола Вапцаров.

Язък за многобройните му съветници, секретари и секретарки, пиари и обслужващ журналистически персонал.

Изявлението на държавния глава показа пълната му историческа неграмотност. Нелепо е български президент да се излага по този начин. Но това е нормално за Румен Радев. Съвсем нормално.

Някой трябваше да му обясни, че Вапцаров е нямало как да се бори с фашизма, за да бъде „антифашист“.

Фашизмът като идеология се налага в Италия след Първата световна война. Произлиза от думата „фашо“ (fascio), сноп слама, кеото пък идва от латинското Fasces (фасции). Това означава сноп пръчки около брадва, древноримски символ на властта на гражданските магистрати. Взет е от социалиста и върл почитател на Ленин Бенито Мусолини. Фашистите управляват Италия.

В Германия управлява Национал-социалистическата работническа партия-НСДАП, тоест социалисти, на Адолф Хитлер. Коя от тези две партии е на власт в България преди преврата на 9 септември 1944 година ?

Коя е „фашистката“ партия, управлявала в Царство България ? Може ли Румен Радев да каже?

Срещу кого се бори членът на БРП-Комунисти Никола Вапцаров ?

„В момента на арестуването ми аз съм заемал длъжност при Централния комитет на българската комунистическа партия, в комитета, който ръководеше така наречената специална работа. Тази специална работа се състоеше в това, че от партийни хора трябваше да формирам бойни групи. Задачата на тези бойни групи трябваше да бъде в случай на война със Съветския съюз, те трябваше да прекъсват железопътни линии, мостове, телеграфия и телефонни линии, да изхвърлят влакове със специални клинове и скоби, да подпалват вагони – късосистемни, маслени резервоари и шлепове с горива и муниции. Начело на този комитет бе поставен Васил, чието истинско име не познавам, но той бе дошъл от Съветския съюз с подводница.

Аз бях вторият член на комитета и получих псевдонима Лозан.“ Това чистосърдечно си признава поетът в Дирекция на полицията след задържането му. Вапцаров издава всичко-разказва какви огромни за времето суми е получавал и как като безработен е живял охолно от тях.

Това е едната страна на медала.

Знае ли Радев как БКП, чийто член е бил и той, се бори срещу „Фашизма“ ? Ето как.

На 12 ноември 1940 двете страни съюзнички-Германия и СССР водят правителствени преговори в Берлин. Начело на съветската делегация е Наркомът на външните работи и втори по ранг партиец в Сталинската империя Вячеслав Молотов.

Германското правителство предлага на СССР да се присъедини към Тристранния пакт, но водещият преговорите Молотов отговаря, че СССР е готов да се присъедини, но не като страна, а като партньор. Молотов твърди, че взаимодействието с Гер­мания предполага, че след като немските войски са навлезли в Ру­мъния, съветските следва да имат свои бази в България. Германия отказва. Тогава Сталин прави друг ход.

Изпраща в България Аркадий Соболев, генерален секретар на Народния комисариат на външните работи на СССР.

Предложенията направени от Соболев в София са за договор за взаимна по­мощ. Съветската страна обещава запазване на независимостта и политическия режим в страната и съдействие за защита на българските интереси в Западна и Източна Тракия, в замяна на което България трябва да предостави на СССР военни бази в Бургас и Варна. Знаейки съдбата на държавите от Прибалтика през същата година България отказва.

Точка 12 от предложението на СССР твърди, че ако се сключи пактът за взаимопомощ, отпадат възраженията против присъединяването на България към Тристранния пакт, както и че СССР също вероятно ще се присъедини към него. По нареждане на Сталин и Молотов от Москва Георги Димитров заповядва на БКП да разгърне мащабна кампания в подкрепа на т.нар. Соболева акция. Партияга разпраща много листовки, резолюции, правят се митинги и събрания, заливат с писма Министерски съвет и Народното събрание.

От БКП пишат следните лозунги: „Да живеят другарят Сталин и другарят Хитлер, вождовете на съветската и немската работническа класа“. А партийният орган „Работническо дело“ приветства на първа страница победите на „синеоките германски рицари“.

Голяма борба е паднала. Вапцаров и неговите другари работят като агенти и шпиони в полза на враждебна на България чужда държава. И затова получават солидно заплащане. До 22 юни 1941 година те се кланят и на Сталин и на Хитлер. След нападението на Германия над СССР стават „антифашисти“ за една нощ.

Румен Радев няма как да знае тези неща. В полирания му мозък още кънтят заветите на ГЛАВПУНА-Главното политическо управление на българската народна армия.

Тоест на партийните надзорници над армията. Затова и хоризонтът му е толкова нисък.

За вицепрезидентът Йотова, чугунено-бетонна комунистка, изобщо няма да коментираме. Няма смисъл.

С идването на „демокрацията“ поне в България се отвориха архивите и всеки, който има желание може да прочете показанията на великия борец Вапцаров и всички останали съветски агенти, които са получавали пари от СССР, за да взривяват мира в България.

Има обаче една част от архивите на Царството ни, която е недостъпна. Тя се намира в Москва. Където веднага след нахлуването на червената армия са изнесени заедно със златния резерв и отвлечените регенти на младия цар Симеон.

И България няма достъп до собствените си архиви. Толкова години след войната. В която България не изпраща войски на Източния фронт, дори не прекъсва дипломатическите си отношения със СССР. За да може съветските „дипломати“ да поддържат нелегалните си резиденти и агенти като Вапцаров. И да им плащат.

Съветският комунизъм, насаждан от лакеите на Москва в България, нанесе тежки последици върху мисленето на хората. И това се вижда особено при такива с ниски умствени възможности като президента Румен Радев. Попаднал случайно на „Дондуков“№2.

Коя е святата кауза, според него, за която се бори Вапцаров ?

Тя е установяване на съветски комунистически режим в България. Това става факт след 9 септември 1944 година.

Реално България губи своята независимост. И в продължение на 45 години се прави опит тя да се русифицира, да се изтрие националното самосъзнание с умишлени фалшификации на историята. Даже полуграмотният Тодор Живков предлага България да стане 16 република на СССР.

В резултат се получават ето тези глупости, които говори Румен Радев пред скулптурата на Вапцаров с лопата.

Заради „святата кауза“ след 9 септември българи избиват българи, над 30 000 души са убити от червените терористи.

Смазани са съдбите на милиони хора, преминали през месомелачките на БКП. Над страната пада тоталитарен мрак.

Благодарение на 45-годишното управление на партията на Румен Радев страната ни се превърна в държава от Третия свят, тотално изостанала икономически, ползвана като „суровинен придатък“ на големия брат СССР. Реално НРБ бе известна по широкия свят със следния виц: „Когато в Москва завали, в София вдигат чадърите“.

Това Румен Радев няма откъде да го знае. Но ако искаше да не говори глупости, можеше поне да отвори интернет. Ако е много зает да го свърши жена му. Нали одиозната Деси е майстор на писаниците в нета.

Тежко е, когато невежи хора ни управляват.