В главата на Радев е някакъв ГУЛАГ, където всички са наказани за нещо

0
1017
Румен Радев

Никакъв ковид, препълнени болници и смъртни случаи не вълнуват президента

Калина Андролова Снимка: фейсбук

Калина Андролова, фейсбук

Радев много обича да налага вето. Понеже няма как да си наложи да е умен! Той е човек, който прави напук, разбирате ли?! Именно затова е неприятно и абсурдно поведението му в публичното пространство. Политика и обществен ангажимент не може да се прави напук.

Този човек се движи от тежка самовлюбеност. Неговата борба е лична, ужасно е изкушен от нарастването си в публичен план. При това разни олигарси му обръщат внимание и го помпят за фантазно политическо бъдеще.

Никакъв Ковид, препълнени болници и смъртни случаи не го вълнуват. Мога да ви кажа, че нито един цивилизован и силен политически ум не постъпва така. Това е много фината разлика между смисления политик и бутафорния герой. Нацията трябва да е преди личните омрази, преди парите и поръчките на олигарсите, преди егоцентризма и амбициите.

В главата на Радев е някакъв ГУЛАГ, където всички са наказани за нещо. А на нас, българите, много силно ни трябва добър, благ, умен, благороден президент, усмихнат визионер, държавник! Не случихме и този път.