Гергов: Нинова трябва да си ходи, вредна е за партията и за България

0
88
нинова
Георги Гергов

Алтернатива винаги има, твърди шефът на пловдивските социалисти

Корнелия Нинова трябва да си ходи, тя е вредна за партията, вредна е и за България. Това заяви Георги Гергов преди днешния пленум на БСП. Алтернатива винаги има, смята той. Гергов иска да види какво ще реши пленумът и какви ще са дискусиите и тогава ще прецени дали да подкрепи подписката за допитване до народа за сваляне на властта.

Решението за прекия избор на председател на БСП, взето на подпис, е нелегитимно според президента на ПЕС Сергей Станишев.

Ние не може да позволяваме нещо, което касае фундаментални неща за функционирането на партията – избор на лидер и конгреса, да бъдат правно оспорими, заяви социалистът.

Най-важното е в каква кондиция влизаме, какво предлагаме на хората като алтернатива и дали сме убедителни, категоричен бе той. Станишев иска да види от левицата оценка на това какво се случи в страната през тези 3 месеца на епидемията.

Той критикува обявената от Нинова инициатива за всенародна подписка за оставката на правителството. Повтаряме погрешни практики, смята Станишев.

Смущаващо е, че за пореден път се държим като извънпарламентарна сила, каза той и напомни колко инструменти има БСП и в момента, подчерта социалистът.