Тошко Йорданов обвини Нинова в лицемерие и таен съюз с ГЕРБ

0
104
Тошко Йорданов

Тя на килимчето на Борисов не е била за разлика от лидерите на всички останали партии в този парламент, заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС

„Този парламент е пълен с лицемерие, основно и единствено с лицемерие. Днес е денят за лицемерие на БСП. Това, което предлагат, е да се съкрати Народното събрание от 5 до 7 дни и причината не е бюджетът, а че ако не бъде съкратен този парламент, ще приеме изваждането на бюрото за защита от прокуратурата, закриването на спецпрокуратурата, нов закон за НСО, които ще вардят само президента, премиера и шефа на НС. Затова драпат от ГЕРБ и БСП, подозирам и от ДПС. В момента те са в комплект с ГЕРБ, както и в предишните парламенти. Вие ни убеждавахте, че сте партия на протеста, но истината е, че отново се гушнахте с ГЕРБ и ако това предложение мине, сега вие тряба да изпратите шоколадови бонбони на Иван Гешев“, заяви в парламента председателят на ИТН Тошко Йорданов.

„Ние с колегите от БСП от 10 години сме в доста сериозен конфликт. С Нинова сме опоненти, дори понякога сме прекалявали, но ще ви кажа нещо в нейна защита. Нито е ходила на кино с Борисов, нито му е била министър, нито му е била омбудсман. Тя на килимчето на Борисов не е била за разлика от лидерите на всички останали партии в този парламент“, заяви Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

„Големите умове с какво се занимават – с идеи, средните със събитията, а малките с хората, добре се позанимавахте с мен, изляхте си емоциите. Уверявам ви, че Борисов е по-сериозен опонент и не можете да ме уязвите повече от това, което съм преживяла с този човек. Може днес да внушавате коалиция между ГЕРБ и БСП, но аз не съм ходила в кабинета на Борисов, Трифонов или Христо Иванов, защото разбирам политиката по друг начин, да е прозрачна и публична. А и защото по този начин никой не може да ме държи в зависимост от постове и пари“, категорична бе Корнелия Нинова.

Тя контрира думите на Тошко Йорданов за лицемерието, като цитира лидера му Слави Трифонов, че БСП са най-конструктивната и диалогична партия.

„Г-жо Нинова, да, Слави каза такова нещо. Ставаше въпрос за преговорите за кабинет. Тогава вие се държахте прилично като политическа партия. Факт е обаче, че в този парламент няма нито една партия, коюто да заяви подкрепа на нашия проектокабинет. Нито Дабълите, нито ИБНИ, нито ДПС, нито вие заявихте подкрепа за кабинет на ИТН. Второ, не е хубаво да казвате, че никога не сте била в кабинет на Слави Трифонов и не е като да не знаете как изглежда кабинетът на Слави, защото бяхте там и аз бях там, и Филип Станев.

Трето след малко като отидем на среща, ще ви потвърдим, че няма да подкрепим вашия мандат. Не че не го знаете, но ще дойдем в знак на величие на срещата, за да ви го съобщим. Така че се удържайте с репликите, защото истината е, че в момента вие се опитвате да спасите бюрото на Гешев, НСО да продължава да варди всякакви хора като Цвета Караянчева и Бойко Борисов и ще спасите или се опитвате да спасите да не се закрият спецсъдът и прокуратурата. Каквото и да говорите оттук нататък, всичко друго е лицемерно плямпане“, отвърна Тошко Йорданов.