Никога не е късно за импийчмънт на този президент

0
358
Румен Радев

Но както не е късно, така той изкара на върха на държавата ни 7 години. Не са година, не са две

Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

ДИРЕКТНО ОТ БРЮКСЕЛ: ПИТАТ МЕ И АЗ ОТГОВАРЯМ

Стана вече досадно в Брюксел да ме питат за щяло и нещяло. Разбира се, питат ме за нашенските работи.

Когато преди 3 години например ме питаха, защо Радан Кънев и Елена Йончева внесоха в Европарламента резолюция срещу България, лесно отговарих: защото се канят да сглобяват коалиция. Така и стана. ДБ и ПП се събраха с БСП и дори направиха лидерката на червената партия Корнелия Нинова вицепремиер в правителството на Кирил Петков.

По-късно, а може би е било по същото време, ме питаха дали ще бъде преизбран прокремълският ни президент. Казах, че не вярвам и сгреших. Подцених не само лидерите, но и електората на ДБ и бъдещата партия ПП, който практически преизбра за втори мандат Румен Радев. Унизителна подробност бе циркът с колениченето пред него. Това го спестих като информация на моите брюкселски колеги.

И ето, сега те ме питат дали след последните скандали с президента, парламентарното мнозинство ще поиска да го отстрани предсрочно от поста. Ще има ли импийчмънт на президента Румен Радев. Това ме питаха.
Истината е, че не знам отговора. Други би трябвало да отговорят на този въпрос. Защото моето мнение съм изразил отдавна. И то е, че никога не е късно за импийчмънт на този президент. Но както не е късно, така той изкара на върха на държавата ни 7 години. Не са година, не са две.
Какво отговорих ли? Отговорих дипломатично, а именно, че в България обикновено едно се говори, а точно обратното се върши. Разбраха ме. И тяхното впечатление е такова.