Радев ще почете паметта на Апостола в родния край на Тодор Живков

0
113
Снимка: plovdiv24.bg

Това съобщиха от прессекретариата му

Президентът Румен Радев ще посети Правец и село Видраре на 18 февруари. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 09.45 часа в сградата на Община Правец президентът ще се срещне с кмета Румен Гунински и представители на общинското ръководство.

В 10.20 часа Румен Радев ще посети Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи. Президентът ще разгледа компютърните зали и лаборатории. По-късно държавният глава ще проведе среща с ръководството на училището и млади специалисти-преподаватели.

В село Видраре пред бюст-паметника на Апостола на свободата президентът ще се включи в тържественото отбелязване на патронния празник на Основно училище „Васил Левски“ от 11.30 часа.

От 12.20 часа Румен Радев ще посети Туняковския хан, построен през 1820 г., в покрайнините на село Видраре, където ще разгледа експозицията, посветена на делото на Васил Левски и дейността на местния таен революционен комитет – един от най-големите революционни комитети в България в периода 1870-1872 г.