„Героят“ от „Орлов мост“ Кърджилов отказал проба за наркотици и алкохол

0
58
Кърджилов в атака

Бившият пиар на подсъдимата за корупция Десислава Иванчева е задържан заедно с нападнатата от него жена в Първо районно на СДВР

Арестуваният за хулиганство на „Орлов мост“ Петър Кърджилов е отказал да го тестват за дрога и алкохол, съобщи Dariknews.

Той бе отведен в Първо районно управление на СДВР, където е задържан. Задържана там е и възрастната жена, която бившият пиар на подсъдимата за корупция Десислава Иванчева нападна и заля с вода на блокираното кръстовище.

Облечен с жълта жилетка, кърджилов крещеше на пенсионерката „Марш оттук!“, когато тя му отвърна с бастуна си в опит да се защити. Свадата между двамата стана, след като жената изрази несъгласие с блокадата на протестиращите и заяви, че тя също е гражданка и има своите права.

Последваха коментари във Фейсбук, че по време на екшъна Кърджилов изглежда сякаш е допълнително стимулиран.

При задържането му и качването в полицейския бус той се опита да привлече вниманието с крясъци, че го отвеждат и че го боли, след като му поставиха белезниците. Той се жалва, че документите му останали в окупационната палатка.

Зам.-шефът на охранителната полиция обаче комисар Тодоров обясни, че арестът му е проведен по всички правила, а белезниците са сложени заради агресивното му поведение.

Комисар Тодоров заяви, че ще се изясни имало ли е провокация и от коя от двете страни. Той обаче напомни, че всеки има право да изказва личното си мнение, в това число и несъгласната с окупацията възрастна жена.