Гешев: Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата /видео/

0
14
полиция
Иван Гешев

Специализирани операции по тази линия днес имаше в три области

Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на среща с представители на местната власт в Самоков, съобщиха от прокуратурата.

Той и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност. В срещата участие взеха още окръжният прокурор на София – Наталия Николова, районният прокурор на Самоков – Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР – Николай Спасов.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че в града има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока.

„Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно. Защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт“, подчерта той.

В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност в гр. Самоков са проверени 961 човека. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, причиняване на смърт на животни (убийство на две кучета), както и кражба.

Иван Гешев отбеляза още, че само в рамките на днешния ден прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области – София, Монтана и Пазарджик.