Глухоням служител в полицията заклал 4-мата си колеги в парижката префектура

0
78
Еманюел Макрон

Жертвите – трима мъже и жена, са умъртвени с голям керамичен нож

Четиримата полицаи са били убити с нож от свой глухоням колега в полицейската префектура на Париж. Впоследствие той бе застрелян от силите на реда, предаде БТА.

Разследва се версията за личен конфликт, уточняват полицейски източници.

Нападението е извършено вътре в емблематичната сграда, разположена в историческия център на френската столица, близо до катедралата „Нотр дам”. Френският президент Еманюел Макрон посети полицейската префектура. Елисейският дворец каза, че държавният глава иска да направи жест на солидарност и подкрепа за всички служители в полицията. В префектурата отидоха също премиерът Едуар Филип, вътрешният министър Кристоф Кастанер и столичният прокурор. Парижкият кмет Ан Идалго изрази в Twitter съболезнования към роднините на загиналите.

Полицейският синдикат съобщи, че нападенията са започнали в канцелария и са продължили на други места в голямата сграда, разположена срещу катедралата „Нотр дам”. Не е известен мотивът на извършителя, който досега не е имал проблеми с колегите си, каза Лоик Травер от синдиката.

Местна телевизия цитира източник от полицейския профсъюз, според когото нападателят е бил глухоням и е работел като електронен инженер в разузнавателния департамент на префектурата, но не е бил с полицейски чин. По данни на телевизията убийствата на четиримата – трима мъже и една жена – са били извършени с „голям керамичен нож”, който бил внесен безпрепятствено. Нападателят е имал над 20 години стаж в префектурата.

Около сградата е създаден периметър за сигурност, мостът „Сен Мишел” е затворен, а на острова Сите, където е полицейското управление, има засилено присъствие на органите на реда.