Говорителят на Гешев: Божков води хибридна атака срещу прокуратурата

0
196
Сийка Милева

Сийка Милева се оплака от цензура в медиите

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева опроверга твърденията на Васил Божков, че при акциите в дома му и офисите му разследващите извършват изземване на ценни вещи и предмети в нарушения на реда, установен в закона.

„Това е хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързаните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоостановения ред в присъствието на най-добрите експерти“, категорична бе прокурор Сийка Милева.

Тя увери, че при всички процедури се спазват разпоредбите на Наказателнопроцесуалния кодекс. „Няма такова нещо, като това предметите да се хвърлят в черни чували, както излезе по медиите“, подчерта тя.

Говорителят на главния прокурор се оплака от цензура в медии, без да ги посочи конкретно. „Вчера бях цензурирана. Прокуратурата знае срещу кого се е изправила. Знае, че се изправя срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще опита да се защити чрез вас, медиите“, заяви тя пред журналисти в Съдебната палата.