Грабеж е основната версия за двойното убийство в Шумен

0
45
Снимка: Pixabay

Засега няма заподозрян

Двойно убийство шокира Шумен. Възрастни мъж и жена са открити мъртви в семейната си вила край областния град. Работи се по всички версии – една от тях е, че грабеж е в основата на тежкото престъпление. Двойното убийство става във вилната зона „Под манастира“ край Шумен. Телата на съпрузите са открити от техни близки, съобщава NOVA.

„Получили са информация за разбита врата на вилата и затова. Предстои да бъде установено. Защото малко странно е заключването – не по обичайния начин, а и затварянето”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

„В 13.30 в дежурната част на областната дирекция е получен сигнал, че са намерени починали две лица – това са съответно мъж и жена на 75 и на 68 години”, заяви ст. комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР – Шумен.

Знае се само, че убийството е извършено с хладно оръжие.

„На този етап все още е твърде рано, за да изнасяме информация през медиите по какъв начин са убити и т.н. Дайте ни малко време”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

Яснота за причината, довела до тежкото престъпление, няма.

„На този етап няма такава информация и тепърва предстои да се изясни дали е извършена кражба, грабеж и съответно придружен с убийство. Доколкото има посегателства срещу собствеността на гражданите точно в този район. Предстои да изясним”, категорична Георгиева.

За двойното убийство във вилната съседите разбраха от полицейското присъствие.

„Баба и дядо живееха там. Комшии сме – аз съм тука горе. Отдавна, аз като минавам виждам ги тук”, посочва съсед. „Те са възрастни хора там. Знам, че са възрастни. Полицията не дава на никого да приближи – заградиха там”.

А първоначалният оглед продължаваше до късно през нощта.

„Разпитват се свидетели. Предстоят съответно оперативно-издирвателни работи. Засега нямаме заподозряно лице”, заяви Маргарита Георгиева.

След аутопсия трябва да се разбере и кога е била убита възрастната двойка.