Гранични полицаи снимани със скрита камера да берат канабис

0
125
СНИМКА: АРХИВ

Плантацията е в труднодостъпен планински район на границата със Северна Македония

Скандал е избухнал между полицаите от “Гранична полиция” на пункт Златарево, Петричко, съобщиха местни медии, цитирани от „Труд“.

Преди 10-ина дни хеликоптер заснел от въздуха плантации с готов за бране канабис на трудно достъпни места в планинския район на границата със Северна Македония. На няколко места били поставени скрити камери.

Вместо собствениците на нивите в капана попаднали двама гранични полицаи. Камерите ги заснели как влизат сред “тревата” и започват да прибират реколтата в чували.

Шефовете видели всичко това и очаквали до три дни подопечните им униформени да отчетат, че са унищожили канабиса. Това не се случило и след като били разкрити, “берачите” изпаднали в паника. Единият незабавно излязъл в болнични, другият подал рапорт за напускане.

Срамният за “Гранична полиция” скандал бил дълбоко засекретен, но запознати твърдят, че след него на пункт Златарево настъпила паника.

За случая било образувано досъдебно производство. Още при първите разпити станало ясно, че в отглеждането на тревата в Петричко участват и ченгета и въпросът е само до какво ниво. Възможно е за разследването да бъде пратен екип от София, който няма нищо общо с местните плантатори.