Данаил Кирилов: Лесно е да отидеш в Брюксел и да говориш дивотии и простотии срещу държавата си

0
123
министър
Данаил Кирилов

Нямаме финалното решение на ЕК за мониторинга, каза правосъдният министър

„Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на мониторинга, нямаме го“, заяви пред депутатите от правната комисия правосъдният министър Данаил Кирилов в отговор на въпроси на БСП по време на блицконтрола.

Според социалиста Крум Зарков министърът на правосъдието е обещал да си подаде оставката, но не го е направил. Социалистът нарече „фейк“ твърденията на Кирилов, че докладът, излязъл преди дни, няма отношение към мониторинга в областта на правосъдието.

„Лесно е да отидеш да говориш дивотии и простотии в Брюксел срещу държавата си“, обобщи министърът. Данаил Кирилов посочи, че точно ще провери какво е казал, но подчерта, че по-важното е да се правят реформи, а в правосъдието досега са били извършени много важни и положителни неща.

„Да, има скандали, но аз не съм продуцирал клипа в Съдебната палата. Аз не съм правил другите скандали по случайното разпределение на делата, даже съм се въздържал от реакции, за да пазя добрия тон“, напомни Кирилов за гафовете на шефа на ВКС Лозан Панов.

„Никой няма да може да се справи с предизвикателството на една групичка, която клепа България“, коментира по този повод депутатът от ДПС Йордан Цонев. „И г-н Зарков няма да се справи, макар че аз му пожелавам да бъде министър“, обърна се към соцдепута Цонев.