Данаил Кирилов върти бизнес с дъщерята на червения Костадин Паскалев

0
226
министър
Данаил Кирилов

Фирмата „Кирилов и партньори” се занимава с правни и бизнесконсултации,  управление на инвестиционни и финансови проекти и др.

След като напусна Министерския съвет и парламента, бившият правосъден министър Данаил Кирилов се завърна в лоното на бизнеса. Юристът от ГЕРБ се е отдал на фирмите си, в които обаче си партнира с червения Костадин Паскалев, пише в. ”Уикенд”.

Проверка на “24 часа” в Търговския регистър показва, че фирмата на бившия шеф на правната комисия в парламента „Кирилов и партньори” е в съдружие с Елена Костадинова Паскалева. Тя е дъщеря на Костадин Паскалев – един от най-влиятелните социалистите в правителството на царя, а после и в Тройната коалиция.

Всъщност съдружието между Кирилов и семейство Паскалеви никак не е случайно. В началото на новия век младият Данаил е началник на кабинета на Костадин Паскалев – министър на регионалното развитие и благоустройство в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Към днешна дата юристът просто се е завърнал към старите приятели, пише “Уикенд”.

Предмет на дейност на фирмата „Кирилов и партньори” са правни консултации, изследвания и анализи във всички области на търговския оборот, бизнесконсултации, управление на инвестиционни и финансови проекти. За топлите връзки на Данаил Кирилов с червените сочи още един факт от биографията му. Като млад юрист той е бил адвокат на бившия премиер Жан Виденов.