Дариткова към Нинова: Вашата обсебеност да видите премиера тук може да се изследва дълго от психолози

0
688
Снимка: архив

Мнозинството отхвърли искането на БСП за изслушване на Борисов за ваксините

Управляващи и опозиция влязоха в лют спор днес в парламента. Всичко започна, след като председателката на НС Цвета Караянчева подложи на гласуване да се вкара допълнителна точка в дневния ред – изслушване на премиера Бойко Борисов за купуването на ваксините срещу коронавируса. Мнозинството гласува против, съобщава „Монитор“.

Това предизвика недоволство в левицата, тъй като предложението за изслушването на Борисов бе тяхно.

От БСП изразиха недоволство от отпадането на точката от дневния ред. Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че премиерът системно погазва парламентарната държавност, като не се явява за изслушване в НС. По думите ѝ Борисов отказва да поеме отговорност и „иска от нас, народните представители, да подпишем празен чек и да ни използва като индулгенция за това което предстои – купуването на ваксини и ваксинирането срещу COVID-19.” Нинова обясни, че министър-председателят трябва да дойде в парламента, защото единствено той е напълно запознат с преговорите и решенията, които се водят в институциите на ЕС, във връзка с ваксините срещу коронавирус.

„Не мога да си представя, че вашите депутати не са ви представили информацията, която беше изложена на заседанието на комисията по здравеопазване“, обърна се към Нинова шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова.

„Вашата обсебеност да видите министър-председателя тук може да бъде обект на дълго психологическо изследване“, заяви Дариткова.

Пламен Христов от ПГ на „Воля“ каза, че министър-председателят не е лекар. „Нека поканим специалисти“, призова Христов.