Никола Стоянов: Министър на икономиката е бил Калоян Методиев, тероризирал е администрацията

0
119
Никола Стоянов

Според него ВМЗ-Сопот умишлено е воден към фалит

Вчера имаше съвет на директорите на ДКК. Аз като министър съм неин принципал. Назначих трима нови члена на съвета на директорите и оставих четирима назначени от Нинова. ДКК е шапка на 15- 16 публични предприятия и затова прецених, че трябва да са 7 съвета на директорите, защото дейността е разнородна”. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов пред БТВ.

По думите му хората във ВМЗ са много притеснени , защото производството спада.

Едната причина е умисъл, а другата е некомпетентност. За мен предприятието се води умишлено като фалит, но това мога да го кажа със сигурност, когато имам документи. Човек без един ден стаж по специалността е назначен на два пъти и половина над средната заплата във ВМЗ-Сопот, назначават хора в администрацията на огромни заплати с обезщетения. И сега, когато се види, че от тези хора нямат нужда, ще дойдат едни анализатори и ще кажат, че се уволняват хора”, каза още той.

Стоянов коментира, че НИТИ- Казанлък е в добро състояние и е на печалба. „Корнелия Нинова мислеше, че „НИТИ” е архив, а те произвеждат мини”, допълни той.

Стоянов заяви, че министър на икономиката е бил Калоян Методиев, а не Нинова. „Методиев е упражнявал терор над администрацията. Викал е хора и ги е притискал да напускат”, заяви служебният министър.