Кирил Добрев и Георги Гергов са организаторите на „Продължаваме промяната“, обяви изключеният Калоян Методиев

0
832
Калоян Методиев

Изключиха ме от БСП мутренски, с агресия и натиск, заяви независимият депутат

Изключеният от БСП и заклел се като независим Калоян Методиев разказа и показа в ефир как депутатите от БСП гласували под натиск за отстраняването му от групата.

„Гласуването мина с безпрецедентен натиск, агресия, мутренски похвати. Заседанието на парламентарната група протече по абсурден начин, не се състоя нормален разговор. Нахълтаха новото ръководство, агресивни и реваншистки настроeни, опитаха да не подложат на гласуване оставането ми в групата. Стигна се до гласуване. Не казаха никакви аргументи, не показаха документи. Направиха го мутренски. Когато започна гласуването, гласовете бяха 9 на 10 в моя полза. Депутатка от Шумен гласува с Гуцанов над себе си, наведен над нея, под натиск“, разказа Методиев.

„Озверели, мутренски настроени, пред асансьорите имаше външни хора с татуировки, сякаш бяхме на мутренско събрание. Омерзен съм“, заяви депутатът като обясни, че имало план да бъде свалена Нинова и БСП да има слаб резултат.

Той обясни, че ще продължи да бъде лоялен към Корнелия Нинова и хората около нея, но не и към „пионките“ около онези, които принадлежат към бизнес кръгове или се оставят да им дърпат конците някакви групировки.

Методиев заяви, че превратът в БСП е бил подготвен от няколко месеца и че Румен Радев е заложил няколко групи вътре в БСП и иска да превземе партията отвътре.

„Радев иска да вземе партията. Повече хора в президентската група бяха назначени в служебните му кабинети като министри, шефове, добре нахранена бизнес група“, заяви народният представител.

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са организаторите на „Продължаваме промяната“.

„Момчетата идват от никъде. Кой мислите им прави комисии, структури, регистрации

Той добави, че има част от депутатите от парламентарната група на БСП, които са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство с ДПС.