Скандал в БСП! Търновските социалисти бойкотират изборите заради Нинова

0
531
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Областната организация на столетницата изолира пратениците на солидерката от София

Невероятен скандал се разиграва в организацията на БСП във Велико Търново заради натиска на соцлидерката Корнелия Нинова и опита й да подреди с нейни хора червената листа с кандидатите за депутати. Преди два дни втората в листата на предишния вот Весела Лечева отказа участие в изборите, като обвини Нинова в авторитаризъм.

Соцлидерката отново постави за водач във Велико Търново Явор Божанков, което предизвика истински взрив в областната организация на столетницата в старата столица. Божанков е смятан във великотърновско за партиен парашутист.

Снощи Нинова е изпратила емисари от „Позитано“№ 20, които на областна конференция да омиротворят соцорганизацията във Велико Търново. Пристигналите членове на ИБ на БСП Трифон Панчев и Динко Желев обаче били бойкотирани. Активът на Областната организация на БСП в старата столица не се явил на сбирката. И хората на Нинова напразно чакали. Вечерта организацията излезе с остра позиция по скандала. Ето какво пишат социалистите от старата столица :

Ние, социалистите от Областния съвет на БСП Велико Търново, заявяваме отказа си да подреждаме кандидат-депутатската листа. След като отново мнението ни относно водача бе пренебрегнато, не желаем да бъдем съучастници в готвената от националното ръководство поредна загуба на изборите. Само хора с липсваща партийна памет и чувство за идентичност могат за пореден път да поставят гражданска квота (както и да се казва тя) за водач на най-старата организация на БСП, на региона, в който се основава социалистическото движение.

Като лоялни социалисти положихме всички усилия за разговор с председателя и членове на ръководството, отделихме време и дойдохме в София да изложим нашите аргументи и градивни предложения, които са подплатени с цифри от изборните ни резултати.

Изумени сме, че на нашите кметове, в чиито общини БСП е първа политическа сила, се отговори с дребнави клюки и откровени лъжи за зависимости. Това ръководство се води в решенията си единствено от интриги и междуличностни отношения, прилага двоен стандарт, а победата на изборите – отново оставя за някой друг.

Не приемаме представеното ни гласуване от Изпълнителното бюро за това кой да бъде водач на великотърновската листа. Та нали членовете на този орган бяха в оставка към момента на определяне на водачите и повечето от тях отпаднаха от новия състав на бюрото. Нонсенс е хора, които носят пряка вина за последната трагична загуба, да имат решаващата дума за определяне на водачите, а ние, които сме били винаги в челните позиции по резултат – да бъдем пренебрегнати за пореден път.

Областният съвет на БСП Велико Търново няма да бъде гуменият печат, който ще подпише вредните за партията ни решения на националното ръководство.

Позицията е подписана от членовете на ОС на БСП Свищов. Полски Тръмбеш, Златарица, Елена ,Сухиндол Павликени, част от Велико Търново.