Петър Витанов: Искаме оставката на Корнелия Нинова

0
82
бсп
Петър Витанов

По думите му очевидно има проблем с доверието в БСП

„Искаме оставката на Корнелия Нинова, разбира се“, заяви Петър Витанов пред централата на БСП, където обяви, че ще внесе подписка с искане за свикване на Национален съвет, на който да бъде свикан конгрес.

„Вчера вечерта след като видяхме, че сме постигнали поредно историческо дъно, че сме с едноцифрено число подкрепа и че сме пета политическа сила, решихме да инициираме подписка за свикване на вътрешнопартиен диалог. Но не от тези бутафорните, а да проведем разговор за бъдещето на БСП, за бъдещото ляво обединение и за това голяма част от членовете на Националния съвет са се подписали за свикване на Национален съвет, на който да бъде свикан Конгрес“, каза Петър Витанов.

Той допълни, че членовете, които още от 12 часа през нощта са започнали да се подписват, са над 70 души.

„В момента, докато говоря, ми се обадиха още двама души, че пращат имейли“, сподели Витанов.

По думите му очевидно има проблем с БСП и проблем с доверието.

„Трябва да поставим въпроса с политиките, въпроса с организацията и най-вече въпроса с кадрите“, подчерта той и добави, че върховният орган на партията, който може да променя правилата и може да взима този тип решения, трябва да се събере и да го обсъди.

Според Витанов въпросът за бъдещето на партията неминуемо трябва да бъде поставен на дневен ред, най-малкото поради естеството на изборния резултат. Той уточни, че смята, че проблемите са комплексни.

„Те са свързани както със слабото равнище на организацията, с демотивация, с деморализацията, с отлива на доверие“, каза Витанов и допълни, че отливът на доверие се дължи на износване на ръководството, а също и на сгрешени послания.

„Извинявайте, но като социалист един месец да слушам как ще се коалираме с десни партии отново и това да е лайтмотивът, посочи той.