Депутати от ГЕРБ внасят сигнал до главния прокурор срещу Корнелия Нинова

0
127
Снимка: фейсбук

Плашела жителите на Хасково, че водата не е годна за пиене

„Подготвяме сигнал до главния прокурор, за да разследва действията на Корнелия Нинова и дали има всяване на паника за водата в Хасково.“ Това обяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Евгения Ангелова по време на брифинг в Народното събрание, съобщи DarikNews.

„Последните пет дни няколко пъти Корнелия Нинова изрича неистина от най-високата трибуна – от трибуната на Народното събрание. Според нас темата, която тя коментира, свързана с водата на Хасково, е тема, която ние днес трябва да изясним. Водата в Хасково е разрешена за ползване, пиене от жителите на града от 18 май 2020 г. Със заповед на директора на РЗИ – Хасково. От тази дата жителите могат да използват водата без никакви притеснения, без никакъв проблем. Сега, когато лидер на голяма политическа сила в страната, застане на най-високата трибуна в страната и говори неистини, говори неща, които притесняват хората, за нас това е притеснително“, заяви още Ангелова. Тя посочи, че в петък в декларацията си Нинова е изрекла тези данни, като от ГЕРБ са си помислили, че не е разбрала.

Може би има някакво недоразумение. Когато тази сутрин отново повтори същото, наистина тук е моментът ние да предприемем някакви действия. Точно заради това ние днес ще подготвим сигнал до главния прокурор, като ще поискаме той да провери действията на г-жа Корнелия Нинова, дали те са законосъобразни, дали има всяване на страх, паника, дали това касае националната сигурност и се надяваме това разследване да бъде направено така, че да има едно успокоение за жителите на града и да има яснота, че водата в Хасково е годна за пиене, подчерта още Ангелова.