Депутат и общински съветник сред новите заразени в БСП

0
24
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

И 4-мата са в добро общо състояние

Народният представител Николай Цонков и общинският съветник в СОС Николай Николов са сред новите 4-ма заразени в БСП. Всички са в добро общо състояние, без симптоми на заболяване и очакват инструкции от РЗИ – София. Миглена Иванова и членът на Младежкото обединение на БСП Еньо Савов са другите двама с положителни тестове.

Някои от четиримата съобщиха за положителната си проба в социалната мрежа. В свой пост Савов също се обръща към всички, контактували с него, да си направят тестове и да бъдат отговорни. Савов също пише, че се чувства добре и няма симптоми, но пробата е показала наличие на вируса.

Общинският съветник Николай Николов обяви, че след два дни отново ще бъде тестван, а засега остава под карантина.

Социалистите бяха подложени на масово тестване, след като стана ясно, че членът на Градския съвет на БСП в столицата и на Националния съвет на партията Янаки Стоилов е заразен.

Вчера стана ясно, че втори социалист от националното ръководство на БСП е с коронавирус. Това е членът на Изпълнителното бюро на БСП и зам.-председател на Столичния общински съвет Милка Христова.

Дългогодишната общинска съветничка от соцпартията е почувствала грипоподобни симптоми в края на миналата седмица, а вчера си е направила и теста за COVID-19. След като се е оказал положителен, социалистката е била приета в болница.

Така общо заразените членове на БСП станаха шестима. И шестимата са членове на Градския съвет на БСП-София и са присъствали на заседанието му миналия понеделник.