Джамбазки: Ако затворим всичко, ще се поставим между два огъня

0
22
Ангел Джамбазки Снимка: Фейсбук

От една страна – заразата, от друга – безработицата, казва евродепутатът

Властта в ситуация на пандемия винаги може да се справя по-добре. Факт е обаче, че никой не знае как да управлява тази болест. Липсата на медицински персонал е най-големият проблем и той е системен за българското здравеопазване. Когато пандемията премине, ще си проличи кои са истинските професии – тези, които трябва да бъдат оценявани”, заяви в студиото на „Здравей, България” евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки..

Той направи сравнение на ситуацията около COVID-19 в България и Белгия и предприемането на мерки.

„Белгийската икономика и резерви са много по-големи от нашите. Там може да си позволят да затворят всичко и нищо да не работи. Тук обаче ще се закрият десетки средни и малки бизнеси. Хора ще останат на улицата. Ще се поставим между два огъня – заразата и безработицата. Трябва да се намери средният път”, коментира зам.-председателят на ВМРО.

Всяка критика в настоящата ситуация Джамбазки посочи, че има основание.

„Материално-техническата подготовка винаги можеше да се направи много по-добре като логистика и разпределение. Не можеш обаче да обучиш лекари за три месеца. В момента виждам как обучават санитари за сестри, само за да ги преквалифицират. Това все едно е фронтова линия”, каза още той.

Относно доброволчеството си във Военномедицинската академия в София евродепутатът заяви, че упражнява дейността на санитарите и дава смени по график.

„Ако постъпката ми беше ПР, щеше да се разбере преди три седмици”, категоричен беше зам.-председателят на ВМРО.

За казуса с детските надбавки Ангел Джамбазки посочи, че от ВМРО настояват да има помощ за всички деца. Според него така държавата показва отношение към детето и семейството.

„Размерът на добавката също е много важен. Необходимо е да се подпомага образованата и отговорна раждаемост”, смята евродепутатът.