Директорът на пресцентъра на МО отрича да е замесен в истерията с децата в Сливен

0
45
Александър Урумов

Ще се извинят ли, ако се докаже, че нямам нищо общо, пита Александър Урумов

Директорът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов заяви пред Нова тв, че замесването му в масовата истерия, при която родителите прибираха децата си от училище от страх, че ще бъдат отнети,  е базирано на слухове.

Стига се до сюреалистични измерения на подобни слухове. Моето име не е било изричано, било е казано „служител на пресцентъра на Министерството на отбраната“. Като началник на пресцентъра, разбира се, че нося отговорността. Телефонът ми не е сменян от повече от 10 години. Готов съм да предоставя всички мои комуникационни канали – уотсап, вайбър, двата ми профила във Фейсбук, за да бъде извършена проверка, каза Урумов.

Дълбокото ми убеждение е, че мястото на учениците е в училище. Познавам колегите си и съм убеден, че никой не участва. Но когато се каже А, редно е да се каже и Б, и Ю, и Я. Нека се направят проверките и ако се установи, че няма нищо такова, че никой от пресцентъра на Министерството на отбраната не е допринесъл за това нещо, не е ли редно да последва извинение, посочи Николай Урумов.

Според мен намесването на моето име е пряко свързано с категоричната ми позиция срещу Истанбулската конвенция и всякакъв род джендър политики, добави той.