Ужасяващи снимки: Руди Гела погреба Зимния дворец в София

0
504
Разрухата в двореца след Гела е пълна.

Съоръжението тъне в разруха и вече е опасно за децата и юношите, които тренират хокей на него

Зимният дворец на спорта в София е потънал в разруха, алармират родители на деца и юноши, които тренират хокей на лед на най-важния хокеен стадион в България. Те изпратиха и много снимки, които разкриват катастрофата на спортното съоръжение.

„В началото на сезона, когато децата ни трябва да се подготвят за големи състезания, състоянието е плачевно, както се вижда на приложените снимки.

Вече 4 месеца залата няма климатик, което пречи за нормалната подготовка. Самият лед без функциониращ климатик е опасен за трениращите – става неравен и с много дупки. Не са взети никакви мерки за отстраняване на проблема.

Ако през април бившият министър на спорта Радостин Василев си направи пиар като се снима в клип, който разкрива лошото състояние на съоръжението, то към момента определено това състояние се е влошило в пъти“, пишат възмутените родители в сигнала си до Breaking.bg. През втората половина на април Руди Гела закара антуража си в спортното министерство и подчинените му дружества, за да „инспектират“ държавната компания „Академика 2011“, която стопанисва Зимния дворец.

Тогава Гела се закани да вади пушка, да дава на прокуратурата старото ръководство на „Академика 2011“ и назначи свои капии в ръководството на дружеството. Преди 10-тина дни служебният спортен министър Весела Лечева изгони назначените бордоваци на Руди Гела от „Академика 2011“, но новите шефове са успели да влязат реално в компанията едва миналата седмица. Според наши източници министър Лечева е разпоредила пълна проверка на състоянието на Зимния дворец като лицата, отговорни за разрухата, ще бъдат дадени на прокуратурата.