ВМРО: Сексуалното образование на деца, граничещо с разврат, трябва да бъде подсъдно

0
19
Снимка: архив

МОН да предприеме необходимите действия за стриктен контрол върху образователния материал в училище, който да е съобразен с възрастта на учениците, настояват от партията

Сексуалното образование на деца, граничещо с разврат, трябва да бъде подсъдно, а не толерирано. Това се казва в позиция на ВМРО до медиите след разразилия се скандал в пернишко училище.

В съобщението се казва, че народните представлите на ВМРО ще изговят и пуснат въпрос към министъра на образованието Красимир Вълчев. Те настояват за наказание на онези, които са допуснали скандалното сексуално образование на четвъртокласниците.

Днес разтревожени родители сигнализираха медиите за това, че децата им, които са в четвърти клас от 7 ОУ „Г. С. Раковски” в Перник, са принуждавани да рисуват полови органи по време на час по сексуално образование. Обучавани са също така какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момчета и момичета, какво е обрязване и мастурбация. Има информация, че са карани да се целуват, за да установят какви чувства изпитват от целуването.

„Зад въпросната стратегия за сексуалното обучение стои фондация П.У.Л.С., регистрирана в Перник, която е сред яростните защитници на Истанбулската конвенция и е заявила своята категорична подкрепа за приемането на Национална стратегия за детето. Все документи, срещу които ние от ВМРО се противопоставихме и които спряхме – именно заради техните провокативни политики, противоречащи на традиционните български ценности.

По-подробно преглеждане на сайта на фондацията, в раздела за деца и младежи, се вижда публикация под заглавие „Порастване. За какво става въпрос?“. Наред с половото съзряване при момичетата и момчетата и подробности за сексуалните взаимоотношения, на подрастващите се натрапва и хомосексуална ориентация. Даже има текст, в който е записано, че „понякога си фантазираш за някой известен човек, който може да е от същия или от противоположния пол“, се съобщава в писмото.

„Категорично сме против опитите на българските деца в българските училища да бъде налагано по смущаващ начин подобно сексуално образование, което ужасява родителите. Защо подобен скандален експеримент е направен без тяхното изрично съгласие, без дори да бъдат запознати със спецификата на курса? Защо изобщо в часовете е допуснато да влизат различни джендър и други НПО-та, които да провеждат беседи как се прави секс и колко са естествени еднополовите отношения? И не на последно място, кой допусна тази явна провокация?“, заявяват от ВМРО.

„Настояваме МОН да предприеме необходимите действия за стриктен контрол върху образователния материал в училище, който да е съобразен с възрастта на учениците и да отчита дейността на организациите, които извършват обучението“, завършват от ВМРО.

Междувременно от РИ на МОН във Перник и от училищното ръководство съобщиха пред NOVA, че спират програмата, тъй като има спор между родителите.