Доведеният син на Стефан Данаилов: Надявам се на чудо

0
172
Росен Цанков Снимка: Дарик

Той все още е в медикаментозна кома във ВМА, каза Росен Цанков

Състоянието на Стефан Данаилов остава много тежко. Въпреки появилите се информации, че е изведен от медицинската кома, доведеният му син Росен Цанков заяви, че актьорът не е в съзнание.

„Знам, че е на апаратно дишане и в медикаментозна кома“, каза синът на покойната му съпруга Мария Данаилова и режисьора Вили Цанков, цитиран от „Дарик”.

Самият той дойде във ВМА и даде изявление пред медиите, събрани там заради информациите, че близките са във Военна болница за среща с лекуващите лекари. Цанков разказа, че Ламбо се е почувствал зле преди три дни. Имал е затруднено дишане, направили са му пункция на белия дроб.

„Затова го сложиха и на апаратно дишане. Избор на лекарите беше да го поставят в медикаментозна кома, иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи. Това е, което знаем. Племенничката му Росица беше един-два пъти при него. Това, което знам от нея, а и от лекарите е, че е в кома. Нищо повече.“, каза Росен Цанков.

Той допълни още, че обичаният актьор е имал кръв в белия дроб. „Взеха някакви хистологии, но не знаем резултатите официално“, каза синът на Мария Данаилова. „Лекарите не са ни казали какво предвиждат, аз се надявам на някакво чудо“, призна Росен Цанков.

Стефан Данаилов претърпя инцидент през лятото, който завърши с тежка операция на тазобедрената става, а от санаториума на МО в Хисаря, където се възстановяваше, актьорът по спешност бе транспортиран до ВМА-София и приет в реанимацията заради проблем с излив на белия дроб.

Официална информация от ВМА до момента не се съобщава, тъй като лекуващите се съобразяват с желанието на роднините на обичания от всички актьор.