Документи от архива на ДС разобличават измислиците на комунистическото ченге Тодор Бояджиев

0
1060
Тодор Бояджиев

Десетки информации, добити от агент „Норберг“ са предадени директно на съветската резидентура на ПГУ-КГБ в Ню Йорк. Това е голям „патриотизъм“

Антон Тодоров, zonanews.bg

Днес в предаването „120 минути“ по bTV бившият кадрови офицер от Първо главно управление на ДС на тоталитарна България Тодор Бояджиев за пореден път се прави на велик разузнавач. Според оценките на шефовете му обаче в службата, той е бил пълен некадърник. Неговите шефове в комунистическото разузнаване, което е било филиал на КГБ според признанието на диктаторът Тодор Живков, го описват в строго секретните атестации като некадърник. Но това няма да научите от поредното сиропирано интервю с болшевишкото ченге Тодор Бояджиев. И за пореден път си задавам въпрос: Защо бе, сине майчин, днес, когато са разсекретени документите ти като офицер от ПГУ-УНТР-ДС в Архива на Комисията по досиетата, не илюстрираш лакърдиите си по телевизиите с документи от личното ти кадрово дело и работните ти дела като зам.резидент и резидент в Ню Йорк? ЗАЩО?

Тодор Боджиев със супер слаби резултати като разузнавач от ПГУ-УНТР-ДС (5)

Понеже съм чел и 6-те тома от работното му дело, както и личното му кадрово дело, ще отговоря – защото истината, която се намира там, е в рязък дисонанс с лакърдийте, които днес плещи комунистическото ченге Бояджиев пред нищо не отбиращото момче от bTV! Позорно е това и срам за професията! Лъжи и фейкове за някакви велики разузнавачи, пък за нелегалката „Ирен“ и все от този тип измишльотини. Според Тодор Бояджиев, такива като „Ирен“ били работили за националните интереси, били патриоти. Поредна лъжа – вижте документи от личното кадрово дело и от работното дело на Т. Бояджиев като зам.-резидент и резидент на ПГУ-ДС в Ню Йорк в края на 60-те и през 70-те години на миналия век.

Десетки информации, добити от агент „Норберг“ са предадени директно на съветската резидентура на ПГУ-КГБ в Ню Йорк. Това е голям „патриотизъм“! Това е знакова работа за „националните интереси“. Апропо, до късното лято на 1990 г. в т.н. български тайни служби няма да намерите документ, който да съдържа словосъчетанието „национални интереси“. За пръв път се засичат документи, в които се споменава за „национални интереси“ чак тогава, през късното лято на 1990 г., когато шеф на НРС, както вече е преименувано ПГУ-ДС, е Румен Тошков, който и въвежда обръщенията „господин“ и „госпожо“ в службата.

Пак да подчертая – според шефовете му в ПГУ-ДС, Тодор Бояджиев е бил пълен некадърник. Не го казвам аз, пише го в суперсекретните документи, които в онези години едва ли някой си е представял, че ще бъдат някога разсекретени и достъпни за нас. Затова са с голяма степен на достоверност и искреност в оценките. Съдете сами, докато четете. И знайте, че в личното кадрово дело и 6-те тома от работното дело на Тодор Бояджиев такива документи са стотици.

Тодор Боджиев е работил първо за съветската резидентура в Ню Йорк