Донорска плазма ми спаси живота!

0
50
МБАЛ - Шумен

Всички в МБАЛ – Шумен, са герои

Милен Чолаков Снимка: Facebook

Д-р Милен Чолаков, фейсбук

Orbi et urbi /към света и града – бел. ред./:

Лечението с реконвалесцентна донорска хиперимунна плазма от донор, преболедувал ковид-19, ми се отрази перфектно!

2 дни след плазмата съм в перфектно състояние, нормализирана хематология, днес правиха контролна Рьо на бял дроб и според резултата предстои изписване в дома по преценка на лекуващите доктори!

Благодаря на всички за Огромната Подкрепа, на Сдружението за набиране донорска плазма, конкретно на г-жа Павлина Михайлова и д-р Ботев, на директора на НЦТХ д-р Николов, който успя своевременно в най-кратък срок с екипа си да подготви, осигури и изпрати 2 сака донорска плазма, които ме спасиха!

На лекарите, мед. сестри, санитари от ковид сектора на Инфекциозно отделение при МБАЛ Шумен АД, които със състрадание, емпатия, висок професионализъм, последователност, голям кураж и търпение оказваха качествена мед. грижа на всички болни и мен.

Благодаря на ръководството на МБАЛ Шумен АД, което в условия на тежка вълна от ковид-19 тежко болни съумя да запази самообладание, да организира материален, кадрови ресурс и да поеме най-тежка отговорност за борба с тази болест, да намери начин болницата максимално ефективно да помага на болния човек!

Това се нарича героизъм и изпълнен дълг, скъпи приятели!

Доброто винаги побеждава приятели! Поклон на Всички!

Животът е прекрасен!

– – – –

Д-р Чолаков е семеен лекар от Шумен, който преди две седмици написа във фейсбук:

Днес ме приеха в МБАЛ Шумен за лечение на Ковид 19 + инфекция. Уведомявам всички мои близки, роднини, пациенти и фенове, че въпреки че не съм Доналд Тръмп – ще се излекувам, ще ме изпишат и пак ще се видим. Ако това не стане… не е голяма загубата Ви, нали?

Бъдете живи и здрави и знайте, че в последната година бях фамилен лекар и единственият осъзнат доброволец от ОПЛ в Област Шумен, който работи в МБАЛ и Неотложната помощ в Шумен, защото няма лекари, които да помагат в този тежък за всички момент.

Дадох всичко от себе си на Болния човек, на Шумен, България и българският народ, които обичам от сърце. Ако стане така да ме няма, помнете ме с добро и пазете България!

Две смърти няма, без една не може!“