ДПС хвали кандидатурата на Цацаров за шеф на КПКОНПИ

0
15
Хамид Хамид

Богатство за всяка държава е да използва този потенциал пълноценно според депутата Хамид

От ДПС все още не са обсъждали двете кандидатури за шеф на Антикорупционната комисия/КПКОНПИ/, но отбелязаха „безспорния професионализъм“ на главния прокурор Сотир Цацаров.

Вчера станаха ясни кои са двамата кандидати да оглавят КПКОНПИ. Номинацията на управляващите е сегашният главен прокурор Сотир Цацаров. В надпреварата се впуска и депутатът от „Воля“ Симеон Найденов.

„Парламентарната група на ДПС не е обсъждала постъпилите две кандидатури. Като внесат концепциите си, ще се съберем и ще ги анализираме внимателно и в детайли. Няма как да не отбележа и моето мнение, и на моите колеги, за безспорната личност на главния прокурор, за безспорния професионализъм и качествата, които той притежава. И аз мисля, че е богатство за всяка държава да използва този потенциал пълноценно и мисля, че КПКОНПИ е мястото, където този потенциал може да се развие“, коментира депутатът Хамид Хамид.

По думите му е важно, който и от двамата кандидати да бъде избран, да продължат законодателните промени, които висят в правната комисия. „Защото има някои неуредени въпроси и пропуски, проблеми. Надявам се да работим изключително активно с новоизбрания председател в тази посока“, заключи Хамид.