Цацаров опроверга БСП за „политически натиск“ върху членове на партията

Полицията била превишила правата си, според прокуратурата

0
56
цацаров
Сотир Цацаров

Проверка не открила нарушения в работата на Районна прокуратура-Шумен

Няма нарушения в работата на Районна прокуратура – Шумен, по сигнала за документно престъпление от член на БСП. Това съобщиха от прокуратурата.

Проверката беше извършена, след като на 8 февруари председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че шуменскапа прокуратура изпълнява политически поръчки по отношение на техен местен активист. Резултатите показват, че действията на Районна прокуратура – Шумен, по образуване на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на проверка са в съответствие с функционалните задължения на прокурорите и са извършени при спазване изискванията на Закона за съдебната власт.

 

Констатирано е обаче, че дирекцията на МВР в града е изискала от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП в София информация, която няма отношение към предмета на извършваната проверка. Това обаче не било възложено от прокурора, а е предприето по инициатива на директора на местната полиция.

Главният прокурор е изпратил копия от изготвения доклад от проверката на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи.