Държавата опрощава наеми в „Слънчев бряг“

0
19
Слънчев бряг

Намалява цените за паркинг в курорта с 50%

Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на обекти в „Слънчев бряг“, които не са отворени за туристи. Предстои да направим анализ кои ще са те, като това ще важи за обекти, които са под егидата на „Слънчев бряг“ АД. Решението беше трудно, но го взехме, тъй като държавата влиза в положението на бранша.

Това заяви в „Слънчев бряг“ вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Тя бе категорична, че най-големият ни курортен комплекс е изцяло подготвен да поеме туристите, които се очакват следващите месеци, съобщи БГНЕС.

2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме, обяви още тя и подчерта, че секторът е най-засегнат от ковид кризата. В момента в морския курорт почиват германци, нидерландци и чехи.

С 50% ще се намали и таксата за паркиране в курорта. Създадена е специална апликация за чужденци, която е в тяхна помощ. Чрез нея веднага може да се заплати паркирането в синята зона, като сега цената е 50 цента на час, посочи вицепремиерът.

Местата за настаняване са резервирани за август на пълен капацитет, съобщи министърът на туризма. Очакваме през септември и двудневни, и тридневни посещения, а август – едноседмични пакети. За септември има много еднодневни резервации, както и седмични и уикенд пакети. Разчитаме българите да посетят повече места за настаняване в страната си, да видят нашите културно-исторически забележителности. Подготвяме съвместно с Асоциацията на екскурзоводите инициатива за малко познатите места у нас, която ще популяризираме в онлайн пространството, съобщи Николова.

Тя каза още, че се изработва и екшън план, който ще очертае подготовка за предстоящия зимен сезон. Ще се създаде специализиран съвет към министерството, в който ще бъдат включени експерти и представители на бизнеса. В него ще бъдат подготвени кризисни предложения за новия зимен сезон и преодоляване на последствията от Ковид-19.