Един българин е леко пострадал при инцидента в германския град Лимбург

0
24
Мястото на инцидента

Оказана му е медицинска помощ и е освободен от медицинско наблюдение

Един български гражданин е сред пострадалите при инцидента в Лимбург, Германия в понеделник следобед, при който камион блъсна 8 автомобила, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

По информация на германската полиция българският гражданин е получил леки наранявания, оказана му е медицинска помощ, след което е бил освободен от медицинско наблюдение.

Към момента няма официални данни за мотивите за инцидента, разследван от германските власти.

Полицията поясни, че шофьорът очевидно е задигнал камиона малко преди катастрофата, но не е ясно на този етап дали катастрофата е инцидент или умишлено деяние. Телевизия ZDF съобщава, позовавайки се на източници от службите, че властите вярват, че инцидентът е свързан с тероризъм. ДПА също информира, че камионът е бил управляван от сириец, който е в Германия от 2015 г., но към този момент няма индикации да има терористичен мотив, но не се изключва.

Запитан дали има доказателства това да е терористична атака, вътрешният министър Хорст Зеехофер отговори преди среща с европейските си колеги в Люксембург, че разследването продължава и „не мога да ви кажа на този етап как ще бъде оценен този акт“.