Екоминистърът извикан в прокуратурата заради ТЕЦ „Бобов дол“

0
26
Емил Димитров

Част от софийските отпадъци се горят там, иначе ще замирише София, каза Емил Димитров и подчерта, че ТЕЦ-ът е изпълнил предписанията на РИОСВ

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров–Ревизоро бе извикан в Софийската градска прокуратура заради сигналите за горене на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“.

Димитров вече пристигна в сградата на столичния площад „Света Неделя 1“, а пред чакащите го журналисти обясни, че за явяването му се е обадил един от заместниците на главния прокурор.

„Част от софийските отпадъци се горят там, иначе ще замирише София“, каза Димитров и подчерта, че ТЕЦ-ът е изпълнил предписанията на РИОСВ.

Той призна, че не знае точната причина да бъде извикан в прокуратурата.

„Аз бях казал, че няма на инат да си подавам оставката. Като гледам, май, ако вместо с криза ще се занимаваме с всичко друго, само не и с работата си, може и някой по-достоен да поеме“, намекна той за готовност да се оттегли от министерския пост.

„Целта е всички ТЕЦ-ове на въглища да преминат на отпадъци, а по-нататък на биогориво“, каза още министърът на околната среда и водите.