Ето списъка, който Петков даде на прокуратурата – Маджо, Пашата, Маргина, Таки, Борисов, Горанов, Пеевски…

0
4300
Снимка: 24 часа

В него фигурира дори близкият до президента бивш шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов

Публикации за 19 българи, сред които Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата, Красимир Маринов-Големия Маргин и Бойко Борисов, е предоставил премиерът Кирил Петков на прокуратурата, нсъобщи ПИК, като се позова на свои източници в МВР.

В списъка личат още имената на Таки, Румен Вълка, Димитър Спасов, Петьо Еврото, Делян Пеевски.

Министър-председателят е предоставил публикации и за хора на ГЕРБ. Освен лидера на партията Бойко Борисов в него фигурират още Младен Маринов, Владислав Горанов, Костадин Ангелов, Христо Терзийски.

Любопитен момент е, че Петков е предоставил „доказателства“ на прокуратурата и за бившия министър от служебното правителство на Румен Радев и считан за един от най-доверените му хора – Николай Павлов.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов също е получил място сред „лицата в основата на икономическата и криминална престъпност в страната“.
Според ПИК въпросните публикации вече са пристигнали във вътрешното ведомство, ръководено от Бойко Рашков, където с голяма изненада и присмех гледали на т.нар. списък на Петков.

ПИК публикува имената на абсолютно всички лица, попаднали в полезрението на премиера и посочени от него чрез изрезки от вестници, които той предостави на държавното обвинение.

Ето кои са те:

Бойко Борисов
Цветан Цветанов
Младен Михалев-Маджо
Красимир Маринов-Големия Маргин
Христофорос Аманатидис-Таки
Красимир Каменов-Къро
Румен Гайтански-Вълка
Румен Николов-Пашата
Димитър Спасов-Митко Каратиста
Николай Павлов – „Булгаргаз“
Петър Петров-Петьо Еврото
Владислав Горанов
Младен Маринов
Костадин Ангелов
Христо Терзийски
Делян Пеевски
Александър Манолев
Стоян Мавродиев
адвокат Цветан Цанев

ПИК припомня, че сега Министерството на вътрешните работи, което се ръководи от Бойко Рашков, ще трябва да разследва и да търси доказателства за твърденията на Кирил Петков, че това са хората в основата на икономическата и криминална престъпност в страната.