Фактът, че Петков работи за закриването на „Проекта „Петков“, е безспорен

0
421
Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Практически това означава, че е много възможно образи като Бойко Рашков, за чиито противозаконни действия ще стане дума в сряда в Европейския парламент, да не попаднат в следващия български парламент

Александър Йорданов, евродепутат ГЕРБ-СДС

Имам достатъчно политически опит, за да констатирам, че с всяко свое изказване Кирил Петков сваля рейтинга на своята партия. Ако го прави от глупост е разбираемо. Глупостта ходи по хората и няма как да не посети и него. И наистина го посещава от дълго време. Имам чувството, че се е загнездила в него. Но от друга страна си мисля, че може би бившият премиер и лидер на „Продължаваме промяната“, нарочно ръси простотии, защото тези, които го откриха и пробутаха за министър и премиер, сега са решили да приключат с този проект.

И просто Петков изпълнява новото им поръчение. Кои са те ли? Това са тези, които наричаме политическо задкулисие: олигарси, кадри на бившето Военно разузнаване и ДС, а може би има и такива, за които никога няма да научим. Но колкото и да е парадоксално, фактът, че Петков работи за закриването на „Проекта „Петков“ е безспорен.

Което лично мен ме удоволетворява. Практически това означава, че е много възможно образи като Бойко Рашков, за чиито противозаконни действия ще стане дума в сряда в Европейския парламент, да не попаднат в следващия български парламент. А това е добре за българската демокрация. Та нали всички поне на думи искаме тази демокрация да е добра, истинска. И ще бъде.