Емил Радев: Радан Кънев не познава правилника на европарламента и разпространява клевети

0
101
Европейският парламент Снимка: фейсбук

Евродепутатът от ДБ се жалва, че не му дали думата на дебата вчера

Евродепутатът от ДБ Радан Кънев не познава правилника на европарламента и разпространява клевети за ръководството на парламентарната си група, пише във фейсбук Емил Радев.

Емил Радев

Ето целия пост на евродепутата от ГЕРБ:

По повод обвиненията на колегата Радан Кънев, че ръководството на ЕНП не му е дало думата по време на дебата за България в Европейския парламент, бих желал да поясня, че думата не се дава само по желание. В случай че има повече заявки от наличното време (както за резолюцията за България), ръководството на ЕНП взима решение за списъка с оратори на базата на професионалната функция на кандидатите.

Спазвайки вътрешния си правилник, ЕНП даде думата на: Манфред Вебер – председател на Ггрупата на ЕНП в ЕП, Андрей Ковачев – ръководител на българската делегация на ЕНП в ЕП, Франсоа-Ксавие Белами – ръководител на френската делегация на ЕНП в ЕП, Роберта Мецола – ръководител на малтийската делегация на ЕНП в ЕП и координатор на групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, Андрей Новаков – координатор на Групата на ЕНП в Комисията по регионално развитие на ЕП.

Аз също имах желание да се изкажа в дебата за България, като зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, която е и ресорна комисия за тази резолюция, но също не ми беше дадено време за изказване. С оглед на това поисках да се изкажа в дебата за общия механизъм за върховенството на закона.

Смятам, че заблудата на колегата Кънев се дължи на недобро познаване на правилника на групата на ЕНП и не е редно да разпространява клевети за ръководството на парламентарната група, в която членува.