За „министър“ Петков и за президента Радев конституцията е само досадна муха

0
409
Снимка: фейсбук

В правната комисия продължават лекциите на Иван Гешев

Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: ТОВА ЛИ Е „ПРОМЯНАТА“?

Те вече са тук. Отмарят и сладко похапват пред Баня Баши Джамия – централната столична джамия. Млади мъже, афганистанци, платили по 4000 евро, за да стигнат до България. Това също е „промяна“. Дочакахме я.

Най-много им харесва да се снимат при фонтаните на Националния дворец на културата.

Бързо се ориентират в красотите на столицата ни. Естествено, маски не носят. Явно тях вирус не ги лови. А и българите сме гостоприемен народ. Имаме си и служебно правителство, което е заето с „по-важни“ задачи. То „изчегъртва“ българи, за да освободи място за „гостите“ у нас. Така ще бъде. Казвал съм го и друг път: както гласуваме, така и ще живеем!

Бежанците идват, а нашенците живеещи в чужбина се прибират обратно, след като са прекарали чудна почивка. Пълно е с народ на аерогара София. На пълни обороти работи и медицинският пункт за ПСР тестове. Лека-полека се преместваме в „червената зона“.

Станах неволен свидетел на нашенец, който от медицинския пункт на аерогарата установи, че е с позитивен тест и не може да се качи на самолета. Натъпкал се бил с парацетамол, за да му спаднела температурата. Тя температурата спаднала, но вирусът си останал в него. Ядосва се човекът гласоподавател.

Кирил Петков обратно – на него му е необходим позитивен резултат.

Но канадците ли, румънците ли, лоши хора ли, продължават да го бавят този пуст сертификат.

За „министър“ Петков и за президента Радев конституцията е само досадна муха. Обърква им „промяната“.

Ива Митева се назлъндисва. Не ще от първи път да каже, че иска да е премиер. Тя постави рекорд в политическата ни история: за три месеца на два парламента председател стана. Защо да не пробва и с премиерски рекорд? Защото знае, че веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода и на третия път… През живота си се нагледах на счупени стомни.

В Правната комисия продължава учебната година.

С интерес и повишено внимание обучаващите се слушат лекциите на преподавателя Иван Гешев. Задават въпроси. Получават задълбочени отговори. Видимо са доволни. От лекциите отсъства само студентът с отнетите адвокатски права Иванов, но в кой университет няма нередовни „студенти“? Има ги навсякъде. Така че всичко е наред с присъствието и с обучението в Правната комисия на Народното събрание.

Победа на България срещу Полша с 3-1 на волейбол! Прекрасни български момичета! Видя се, че сърце и душа оставиха на терена. За България! Дали гледаха срещата депутатите на „промяната“? Не знам. Но ако са я гледали, би трябвало да са разбрали, че „промяната“ иска победи. Тя не е само лаф мухабет по медиите. Та затова и е очевидно, че поне към момента „промяната“ по-скоро изглежда като загуба. Загуба за България, защото за нейните „автори“ тя може да се окаже и доходоносен бизнес, както все повече започва да става ясно.

Отива си август. Идва есента. От много многознайковщина никой не знае какво ще бъде. Истината е, че изчезнаха сигурността, спокойствието и стабилното развитие. Тревогата е навсякъде. Това ли бе „промяната“?