Манипулират ви с „активни мероприятия“ от времената на ДС

0
1515
Палатките пред Съдебната палата са като тези пред МС.

Усещане за подмяна и мирис на зелени чорапи

Тодор Александров

Трудно е да пишеш в днешно време за ситуацията в България. По-точно тегаво е, тягостно. Тегаво е защото почти един месец се вихри хунтата  на Радев, временното правителство на България уж до изборите. Действията на „зелените чорапи“ са от скандал в скандал. Няма ден без скандали. Сигурност, здравеопазване, икономика, финанси, екология.

Държавата е блокирана. Уволнени шефове на държавни предприятия и не вписани в Търговския регистър техни заместници. Няма кой да взема решения, няма кой да подписва документи.

Бащата на всичко това е Румен Радев. Под негова диктовка действа тази шпицкоманда от харвардско-комунистическата групировка, овладяла държавата.

Фронтмени са двама безочливи, силно комплексирани и изтъкани от омраза към всички и всичко министри. Бойко Рашков и Стойчо Кацаров. Първият е с огромно его на нереализиран главен прокурор, а вторият на нереализиран министър на здравеопазването по времето на Иван Костов.

Първият е пенсионер на 67 години, вторият изгубил дори лекарски права. Това не пречи двамата да мачкат, заплашват и уволняват неудобни хора. Хора, които те мразят. Това са авторите на сталинистките мисли-“Бивши хора“ и „Няма незаменими хора“.

Великият експерт“ Стойчо Кацаров, заедно с Мангъров от партията на Румен Петков и приближената на Слави Трифонов Антония Първанова бяха в първата линия на борците срещу Националния оперативен щаб, срещу всички мерки и действия на държавата по справяне с коронавируса. Заради тях умряха хора, много хора.

За награда Кацаров стана министър. Първата му работа бе да блокира ваксинацията. Въпреки, че в страната са осигурени всички ваксини, имунизацията се срина, върви изключително бавно и на страната ще се наложи да унищожава препарати, за които са платени милиони левове.

Само преди три месеца „експерти“ като Кацаров плюеха държавата, че не е осигурила ваксини за населението, че няма кампания и хората са изоставени на произвола на съдбата. Е как да върви сега ваксинационна кампания, вижте Великобритания и Израел, когато за министър е поставен антиваксър, враг на Националния оперативен щаб ?

На есен ще видите резултата. Но ще бъде късно. Ще умрат още хора. Няма как да има ваксинация след като за министър на здравеопазването е назначен „специалист“ според който Ковид-19 е световна конспирация, измама на правителството и леко грипче. Който като министър обяви, че спадането на заразените и стихването на пандемията са дължи „на времето“.

За Рашков, който в момента блокира тотално МВР и службите, каквото и да се каже ще е малко. Злобен, отмъстителен, човек, който мрази всичко. Затова е избран от Румен Радев, като себеподобен. Митко Есемеса, засечен в СРС-та, ръководи специален съвет по сигурност, пенсионер, военен чиновник от МО, е премиер, данъчен измамник ръководи НАП, а министър на финансите е човек с фалирала във Великобритания фирма с над 9 млн. паунда задължения. Опиянен, вероятно от властта си, министър на културата, който в потайни доби заплашва шефа на обществена медия с неграмотен пост в социалните мрежи. Който редактира осем часа по-късно. Това ако беше министър от правителството на Борисов каква драма щеше да настане, какви декларации на възмутени интелектуалци и журналистически профсъюзи щяха да валят. И натъпкани с пари от чужбина НПО-та щяха да си късат ризите за свободата на словото. Сега, напротив, пълна тишина. Борят се за свободата на словото, само когато им отърва.

Това обаче е само фасадата, видимата страна на случващото се в България. По-любопитно за драгия читател ще бъде да надникнем в невидимата за просто око „драматургия“ на българската политическа сцена. Това е истинското задкулисие.

За да разберем случващото се сега. От една година страната е обект на серия „активни мероприятия“ от времената на ДС и КГБ. Според Уикипедия :

Активното мероприятие е форма на дейност, изразяваща се в организирането и провеждането на действие/действия от страна на държавната власт и нейните институции или специалните служби, респективно разузнаването и контраразузнаването на страните, насочени в посока постигане на предварително набелязана/и, най-често политическа/и цел/и.

Активните мероприятия варират от медийни манипулации до специални операции на службите за сигурност. Те включват дезинформация, пропаганда, (фалшифициране на официални документи, злоупотреби с власт, убийства, политически репресии и преследване на политически дисиденти – при тоталитарните режими), включително проникване в религиозни групи, учреждения и храмове и други активни форми.

Активните мероприятия, които текат от миналата година в България са обратните. Със същите методи, описани по-горе, определени сили се опитват да съборят държавата, да я поставят на колене и да свалят законно избрано правителство и главен прокурор. И почти са успели.

Какво се случи всъщност ? От лятото на миналата година избухнаха „масови“ протести, прераснали в сблъсъци с полицията, блокиране на столицата, атака срещу държавни сгради, опити за блокиране на важни пътни артерии. Протестът бе под патронажа на президента на България Румен Радев, лично участвал с вдигнат юмрук и насаждане на омраза с клевети, плюене и хвърляне на обвинения без никакви доказателства. Покрилият се като мишка по време на страшните месеци на пандемията президент, „изплува“ като водач на протести.

В активните мероприятия участваха основно медиите, най-вече обществените, които директно манипулираха хората за размера на протеста, представяйки шепата платени лумпени за едва ли не „всенароден бунт“.

Медиите продължават тази роля и сега. 15 души, поставили три палатки пред Съдебната палата, са обявявани за грандиозен протест срещу Иван Гешев. Всеки ден минавам по няколко пъти край Съдебната палата. Няма никаква блокада на входове, хората в сградата си работят нормално. Пред централния вход има три палатки и петима души. Събират още десетина като фон за пряко включване в сутрешните блокове и за вечерните емисии в 19 часа. Камерите снимат от близо, за да не се вижда колко рехав е протестът. Всъщност отразяващите журналисти са повече от всички „протестиращи“. Това е истината. Но това е и пример за активно мероприятие.

По същото време вече трети ден тече много по-масов протест срещу здравния министър Стойчо Кацаров, който се разраства заради елиминирането на проф. Кантарджиев. Но той е споменат мимоходом в емисиите и винаги след „протеста“ пред Съдебната палата. Така бе и миналото лято. Всеки, който не е с протестърите, е враг, платен агент на Борисов, слуга на мафията и народен иззедник. Той е заклеймяван, заливан с помия и подложен на медийно унижение. Това също е част от мероприятията.

Друга част от активните мероприятия е използването на „щпицкоманди“ от лумпени, като така наречения Гошо Тъпото от Видин, Дионисий-Мишев и „Майките“. Партийните партизани от ДБ опитаха да направят два протеста пред Съдебната палата миналата седмица, но те се провалиха с малобройната публика. В социалните мрежи дори се наложи малка манипулацийка-пуснаха снимки от протести срещу предстоящото избиране на Гешев от преди две години, за да лъжат, че са събрали толкова хора. Затова се наложи да викат Тъпото и сие. План-Б.

Ще се поинтересува ли някой откъде Гошо Боеца се издържа, като е непрекъснато по протести, а твърди, че хунтата му съсипала бизнеса и живота ?

Откъде изхвърленият от църквата Дионисий има средства да се движи с личен шофьор, скъпа кола и охрана от мутри ? И да гуляе по софийските кръчми ? Или пък „майките“, които уж нямаха пари за децата си, а пък вече няколко години се търкалят по улиците на София и участват пряко във всевъзможни активни мероприятия ? Кой им гледа децата ?

И накрая кой финансира тези шпицкоманди, които един ден са пред ДАНС, друг ден блокират „Орлов мост“, трети пред Министерски съвет, а четвърти ? Те утре ще дойдат и пред вашия дом. Стига кукловодите им да ги насочат.

Спомнете си излиянията на Васил Божков, записани със СРС, затова как се манипулира тълпата и как първо ще се свали Борисов, после главният прокурор, а президентът фигурант ще прави правителство. И кой плати за метежите от миналата година.. Сега идваме към същината на последните активни мероприятия.

След като взе властта на 11 май, Радев пусна държавната пропаганда. Всеки ден някой министър излиза и прави разкрития „за злоупотреби“, „нарушения“, „проверки“. Повечето от тях са „усещания“ и празни приказки. Но това е част от активното мероприятие. Работи се предимно „по сигнали“. Сигналите са обикновени доноси. Недоволен чиновник прави донос срещу своя шеф, за да напредне в кариерата. Старо като света. До момента реални доказателства няма. Историята се повтаря като фарс. Преди всички избори някой подслушва Атанас Атанасов. А премиерът се кълне, че научил от медиите, но имал усещания за подслушване. Аз пък имам усещания за мирис на непрани, зелени, чорапи. На казарма, старшини злодеи и фуражки. Със съответния манталитет.

Казармен.

Те така са свикнали, това са правили цял живот. Козируване, доноси и активни мероприятия. Елементарни. Стратегията е ясна – компроматна война срещу ГЕРБ и Борисов. До дупка. Част от активните мероприятия бяха и блокирането на предишния парламент. Това се доказа и от признанията на бившата му шефка калинка на „Агнешките главички“ на Костов.  Те знаели, че той няма да има никакъв живот. Кои са те, остава да гадаем. На авторите на активните мероприятия не им харесваше, че ГЕРБ са първа политическа сила, затова решиха да минат към стратегията на изтощението. Провал на парламента, служебен кабинет и нови избори с компроматна война.

Ако си мислите, че набързо и некадърно скалъпеният изборен закон, който въведе само машинно гласуване, е активно мероприятие, сте прави. Задава се планиран хаос на изборите, скандали и оспорване на вота. А и манипулации.

Докато това трае, ще управлява служебното правителство. Разбирате ли накъде ни водят манипулаторите ?