Стилът на Радев в НС – нещо между Саруман и „Кръстникът“

0
129
Румен Радев

Поведението на ИМВ приличаше на глутница, мълчанието на Слави Трифонов е мълчанието на незнаещия

Росен Йорданов

Росен Йорданов, психолог, пред БТВ

На г-жа Ива Митева ѝ пожелавам успех. При нея имаме много добри данни – тя е човек, който практикува, занимава се отдавна, започнала е от ниските етажи в администрацията на НС, включително и преподавател. Предполага се, че г-жа Митева, в момента в който ѝ бъде възложена работата, тя ще започне веднага и добре да се справя със задълженията си. За съжаление първите два дни това не го наблюдаваме. На втория ден имаше доста сериозни проблеми с овладяване на напрежението в залата.

Мълчанието на Слави Трифонов е по-скоро мълчанието на незнаещия, защото отговорностите и очакванията към него и хората, които той обедини, са твърде високи. И не може, когато тези очаквания са налице и ти си публична фигура от друго качество, да останеш мълчалив.

Тонът на държавния глава Румен Радев в НС бе нещо средно между Саруман от „Властелинът на пръстените“ и Брандо в „Кръстникът“. През цялото време условията, които той поставяше, водеха до логичния извод, че те не трябва да създават или не могат да създадат коалиция.

Дано не се почувстват засегнати /Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева – бел. ред./, но не мога да подмина изключително булевардния стил на тези хора, претендиращи да сменят модели и системи… Трябваше да демонстрират малко по-друго ниво на култура на поведение, на възпитание. Тяхното поведение приличаше на глутница. Има алфа мъжки, има силни животни, има осакатени, има и малки. Когато глутницата трябва да отблъсне противник, обикновено най-малките са най-яростни.

Г-жа Нинова е наранена след резултата и беше в същия хор.