Жената на Кирил Добрев – шеф в Българската банка за развитие, която ядоса премиера Борисов

0
7483
Кирил Добрев с часовник за 20 000 лева.

Антония Добрева наскоро е била повишена на длъжност зам.-началник на управление „Кредитиране“

Сюжетът около Българска банка за развитие /ББР/ е много по-многопластов, отколкото изглежда на пръв поглед. Тя не просто е банка на властта – оказва се, че ББР е банката на партийните функционери, пише сайтът Lupa.bg. Един от тях е опозиционерът Кирил Добрев – неговата съпруга Антония Добрева е шеф във финансовата институция.

Lupa.bg научи, че г-жа Добрева наскоро е била повишена на длъжност зам.-началник на управление „Кредитиране“. Преди това съпругата на Кирил Добрев е работила в банката като кредитен инспектор, а в началото на банковата си кариера е била просто касиерка.

Снимка: Lupa.bg

Любопитното в случая е, че Антония Добрева е част от екипа, който раздава кредити в приближената до властта Българска банка за развитие, а съпругът й Кирил Добрев се кани да се бори за поста председател на най-голямата опозиционна партия. И критикува управляващите за раздаването на кредити.

Неслучайно години наред Кирил Добрев крие жена си от медиите и няма публични изяви в нейно присъствие. Така единият спокойно се храни от трапезата на властта, а другият – „убедително“ се бори срещу нея.

Lupa.bg научи, че от „Позитано“ 20 си имали свой сигурен човек в Българска банка за развитие. Според слуховете ставало въпрос за Людмил Селановски, който е директор дирекция „Сигурност“ в банката.

Вчера премиерът Бойко Борисов нареди да бъде сменено цялото ръководство на банката заради съмнителна сделка за кредитиране на колекторска фирма.