Задължителна 10-дневна карантина за всички влизащи в Германия от България

0
82
Снимка: Pixabay

Страната ни обявена за рискова област заради COVID-19

Германия ще издаде предупреждение за пътуване за територията на България, като считано от 21 март 2021 г. страната ни ще бъде поставена в списъка на рисковите области с висока честота на заболяванията от COVID-19 на института „Робърт Кох“.

За пътуващите от райони с висока честота на заболяванията е необходимо да разполагат с доказателство, че нямат инфекция с коронавирус при влизане в Германия.

Те трябва да имат отрицателен резултат от тест, който при поискване да бъде представен на превозвача преди заминаване, на компетентния орган или на граничния контрол при влизане в Германия.

Всички влизащи в страната граждани подлежат на задължителна 10-дневна карантина при спазване на разпоредбите на съответната федерална провинция.

Българското министерство на външните работи припомня, че всяка федерална провинция в Германия прилага собствени правила за карантина, съобразени с местните особености на разпространението на COVID-19. Оттам препоръчват на българските граждани да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътуват