Задържаните полицейски шефове се опитали да отмъкнат тото печалба от 12 хил. лв. от възрастна жена /видео/

0
225
Снимки и видео: МВР

Джебчия й откраднал фиша в трамвая

Двамата задържани в София са опитали да откраднат печалбата от 12 хил. лв. на възрастна жена от Българския спортен тотализатор, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Арестуваните са заместник-началникът на Трето РПУ и началник на сектор в СДВР. Операцията е реализирана от „Вътрешна сигурност“ в МВР съвместно с прокуратурата.

Разследването е започнало по нейна жалба от януари тази година в Трето РПУ заради джебчийска кражба в трамвай. От дамската чанта на жената е отмъкнат портфейлът ѝ, в който е имало документи, малка сума пари и печеливш тото фиш за близо 12 000 лева. Печалбата ѝ не е изплатена в тото пункт, тъй като суми над 10 000 лева се изплащат само по банков път.

Подадената жалба за кражбата била докладвана лично на заместник-началника на полицейското управление, който, нарушавайки служебните си задължения я препратил на своя колега от СДВР. Преписката е била придвижвана, без да бъде заведена в деловодството.

Вторият полицай от своя страна изпратил писмо в тотализатора, с което отправил запитване кой е спечелилият и каква е сумата, като помолил кореспонденцията да се води само с него и на ръка. Доказателствата на прокуратурата сочат, че заместник-шефът на районното е дал собствената си банкова сметка, за да получи печалбата. Не е изяснено обаче как полицаите са се добрали до откраднатия портфейл, а оттам и до печелившия фиш.