Задържани са момчета на 15 и 16 г. за жестоко убийство в търговищко село

0
77
Снимка: Pixabay

Престъплението е било извършено по особено мъчителен за жертвата начин

Брутално убийство е извършено в Търговищко. Жертвата е 51-годишен мъж. За това съобщиха от прокуратурата.

Двама мъже на възраст 26 г. и 50 г., както и две непълнолетни момчета на 15 г. и на 16 г. са с повдигнато обвинение по случая. Престъплението е било извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди.

Към момента обвиняемите са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка спрямо тях – „задържане под стража“.

Престъплението е извършено вечерта на 23 март. Жертвата бил на гости в село Ралица, когато в дома на домакините му пристигнали двамата непълнолетни. Те започнали да нанасят побой над мъжа. Малко по-късно към тях се присъединили и другите двама обвиняеми. Четиримата натоварили жертвата в автомобил и потеглили в неизвестна посока. На следващия ден тялото на 51-годишният мъж било намерено извън селото.

Разследването по случая продължава, изясняват се мотивите за жестокото убийство. Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело, тъй като двама от извършителите не са навършили 18 години.